Domů » Blog » Ráno u Grossglockneru

Ráno u Grossglockneru

Jsme na místě. První panorama v sedle cestou ke Grossglockneru se nám otevřelo ze zajetí mraků chvíli před rozbřeskem. Jemně mží, kolem se valí chomáče mlhy, pak se otevře nebe a snídáme za svitu měsíce. Lehounce nasvítil okolní hřebeny, pere se s mraky i mlhou o každý vrchol. Orion vesele přihlíží dramatu na zemi a já se chopila příležitosti zachytit ten noční souboj na obloze.

noc

Mlha zcela pohltila okolní krajinu, napjatě čekám, jak to dopadne. Pak se otevřela skulinka a začala královská hra světel a barev.

nad obzorem

Nebe se postupně zalilo odstíny rudé, pak oranžová zvítězila na pár minut a žezlo nakonec převzala zlatá. Téměř jsem nedýchala, co bude dál?

po ránu

Údolí se také zbarvilo do odstínů nebe.

udoli

Mlha si rychle zajmula celé údolí a dere se nahoru i do sedla, rychle fotím, každou chvíli to bude tady a zůstanu v mlze. Najednou se vše kolem zatáhlo a jsem uvězněná.

v mlze

Naštěstí za pár minut je situace zcela jiná a slunce vítězí.

v sedle

Den je již v plné síle, údolí se plní mlhou a konečně vidím, co jsem vnoci během jízdy v mlze ani netušila, klikatý had vyřezal do strmých svahů divokou cestu. Nádhera.

mlhy

Údolí je najednou plné mraků, přes hřebeny se valí nové a nové mraky.

hory

Na vrchol přijíždí další, přišli si ukrást ty krásné okamžiky probuzení dne, vyjet nahoru na motorce je asi pěkný adrenalin.

motorky

Ještě poslední pohled na cestu dolů a vyrážím domů. Grossglockner zůstal po celý den zahalen v mracích, tuším, že tam budu muset ještě jednou ....

serpetiny

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. Pro reakci na vybraný komentář klikněte na odkaz „Reaguj na komentář“ pod vybraným příspěvkem nebo napište číslo komentáře, na který reagujete do hranatých závorek např. reakci na komentář č.10 zapíšete [10] viz nápověda


*
*
1154154
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
#1 Martina
To je dobře, že tam musíš ještě jednou, pojedu s tebou. Jako vždycky nádhera.
Reaguj na komentář

Galerie



Dušan Šamko