Domů » Blog » České Švýcarsko

České Švýcarsko

Národní park České Švýcarsko, 28.-31.10.2010. Pár podzimních dní strávených v krásné krajině Českého Švýcarska mi přineslo mnoho barevných zážitků. Prošla jsem se krajinou kolem vesničky Prysk, vylezla na několik vrcholů v touze ulovit pomíjivé okamžiky krásy. Celou Galerii najdete zde.

krajina

Příroda mi nabídla nádhernou podívanou na žlutě a červeně zbarvené lesy, na potoky obsypané spadlým listím. Také jsem si vyzkoušela čekání na západ slunce, foukalo, zima, naštěstí nepršelo. Má snaha o zachycení té krásy usínajícího slunce byla nakonec odměněna. Na další fotce je Růžovský vrch a za mraky čeká slunce, než nastane jeho čas a půjde spát.

Pastevní vrch

Pak se pomalu sneslo sluníčko až na obzor, vzalo si paletu barev a zmalovalo všechny mraky kolem. Taková kouzla mi nabídla příroda.

Další večer jsem čekala na Pastevním vrchu na ukončení dne. Fičelo, nevrlo bylo, málem jsem čekání vzdala, západ byl takový nijaký a teprve po dalších 10-ti minutách se začly dít kouzla. Barevná.

Cestou k Divoké soutěsce jsem potkala lesního draka. Naprosto mne ohromila neuvěřitelná tvořivost matky přírody. Krásný drak, čeká na skále na svou princeznu z pohádky.

Nesčetné vodopádky i tůně posypané spadaným listím nabízely se mi jako na prostřeném tácu.

 

Co mne velmi zaskočilo, byla spoušť na řece Kamenici, kterou zde zanechala letní povodeň. Mnoho kamenů, balvanů i stromů vyrvala divoká rozbouřená řeka a odnesla daleko od původního místa. Divoká soutěska nese velké stopy poškození.

Další fotky z si můžete prohlédnout v GALERII.

Váš komentář k článku

Pište prosím jen komentáře, kterými se vyjadřujete k tématu. Políčka označená červenou hvězdičkou jsou povinná a bez jejich vyplnění nebude Váš text uložen v databázi. Pro reakci na vybraný komentář klikněte na odkaz „Reaguj na komentář“ pod vybraným příspěvkem nebo napište číslo komentáře, na který reagujete do hranatých závorek např. reakci na komentář č.10 zapíšete [10] viz nápověda


*
*
1166812
*
:-) :-D :-| :-( ;-) ;-D :cool:
#2 lenka duškova
MIlá Nado, jsou to krásné záběry,jsi velmi šikovná a talentovaná,myslím,že o Tobě ještě uslyšíme,držím Ti palce,lenka
Reaguj na komentář
#1 Hana Malá
Pěkné fotky. díky
Reaguj na komentář

Galerie



Red Fort - interiéry